Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

ÁTS pincészet Tarcalról - borvalogatas.hu

Áts Károly a külhoni elismerések mellett itthon is nagy sikereket ér el eredeti és modern boraival. Bírálóként rendszeresen részt vesz a Pannon Bormustrán és a VinAgorán.

 

2002-ben készítette el az azóta legendássá váló, róla elnevezett késői szüretelésű tokaji édes bort, az Áts cuvée-t. 2006-ban a Wine and Spirit amerikai magazin 100 pontosra értékelte az általa készített 1999-es eszenciát, ebben az évben Tokaj-Hegyalján megválasztották Az év borászának. 2009-ben a Népszabadság Top 100 Bor versenyében a 2003-as Betsek aszúbora abszolút győztes, 2007-es száraz furmintja kategória győztes lett. 2012-ben megkapta a Borászatok Borásza elismerést, és elnyerte Az év bortermelője címet, majd 2020-ban a Borászok Borásza díjat is.

 

Áts Károly úgy tartja, a boron mindig átüt a borász személyisége. Az ő boraiból ezért sugárzik a boldogság és az életigenlés. Megpróbál mindig optimistán gondolkodni. Ha nem így tesz, úgy véli, nem megy át a borba az öröm. Mert jó bort csak boldog borász készíthet. Boldog embernek tartja magát, hiszen hobbija a munkája is egyben. Célja, hogy boraival visszaadja a természet ajándékait és örömet okozzon a fogyasztóknak.

 

 „Egy olyan borvidékre születtem, ami úgy gondolom, egy csoda. Nekem a hazám. Egy olyan családba születtem, ahol édesapám és édesanyám a természet tiszteletére, a szeretetre nevelt. Édesapám mindig azt mondta, fiam, te csak mindig legyél saját magad, ne más. Nem is akarok. Én mindig az az Áts Karcsi akarok maradni, akire ő nevelt.”

 

Rendezés: