Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Weingut Gattinger, Wachau

 

 

 

Andreas és Martina Gattinger egy 4,5 hektáros szőlőültetvényt művelnek egy tökéltesen helyen lévő borvidéken,  Wachauban. A szőlőültetvény a Weitenberg hegy termékeny, napos lejtőin helyezkedik el gyönyörű kilátással a Duna folyóra. Kínálatukban a klasszikus fehér boraik mint a Zöld-Veltelini és Riesling mellett még Chardonnay, Muskotály és Pinot Blanc is megtalálható. Emellett vörös és rosé boraik is vannak a pincészetükben, melyek a Pinot-Noir, Cabernet Sauvignon és a Telos cuvée is említésre méltó.

Filozófiánk:

Sikerhez szükség van inspirációra. A miénk Josef Jamek széles körökben elismert helyi bortermelő. Édesapám Idősebbik Mr.Gattinger 44 éven át dolgozott pincemesterként Jamek úr borászatában ezáltal együtt szerezve vele hírnevet Wachau borainak.  1966-ban  mindektten visszavonultak és átadták a stafétabotot a következő nemzedékeknek. Mi azóta minden erönkkel azon vagyunk hogy azt a kiváló minőséget tartsuk mind a borokat illetően mind a szellemiekben.

Jó boroknak jó szőlőültetvény az alapja. Higiénia és türelem a rendkívüli ízek bázisa. Egy kiváló bornak nincs szüksége reklámra. Egyszer megkóstolja és minden borimádót elvarázsol.

A fenntarthatóság fontos szerepet játszik a bor készítésének folyamatában, annak ellenére, hogy ez fárasztó és több munkát jelent. Borászatunkban a legtöbb munkafolyamatot kézzel végezzük és nem használunk semmilyen rovar illetve gyomirtó szert sem, az ökológiai egyensúly érdekében. Ezeket érezhetik a Gattinger borok kóstolásnál.

 

 

 

 

Rendezés: