Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Cantina San Donaci - borvalogatas.hu


Cantina San Donaci - Puglia


- A Cég története -

 

A Cantina San Donaci, Salento vidékének egyik legrégebbi vállalata, 1933-ban alakult egy 12 gazdálkodóból álló csoport vállalkozói ötletének köszönhetően, akik megalapították a mai céget termékük és földjük gazdaságának fejlesztésére. A kezdeti bizalmatlanság leküzdése után az első alapító tagokhoz más gazdák is csatlakoztak, akik tettekkel győződtek meg a kezdeményezés érvényességéről.

Az évek során a társaság meglehetősen nagy taglétszámot ért el, így mára mintegy 300 aktív tagot számlál, ami lehetővé teszi a társaság számára, hogy az évjáratonként változó mennyiségű szőlőt összegyűjtse, 25 000 és 30 000 mázsa között. A borágazat által elszenvedett kedvezőtlen évek ellenére egy pillanatig sem haboztak folytatni és befejezni mind a szerkezeti, mind a technológiai korszerűsítési tervekhez már megtervezett beruházásokat. Folyamatosságának és erős helyi gyökereinek köszönhetően erőteljesen hozzájárult Salice Salentino mezőgazdasági történetéhez, és az olasz borászat tekintélyes hivatkozási pontjává vált.

 …utóbbi években

- A pince -

 

Ma a Cantina San Donaci rendkívül innovatív technológiákat használ. Az automata merítésű acélkupakos macerálás, az erjesztési hőmérséklet szabályozása, a lágy prések elősegítik termékeink már amúgy is kiváló érzékszervi és minőségi jellemzőit, kiemelve azok jellegzetes ízét és zamatát. Legjobb termékeinket azonban leginkább a pótolhatatlan tölgyfahordós érlelés jellemzi, amely mindennél jobban fokozza a kiváló minőséget az íz finomításával. Az immár a legmodernebb borászati berendezésekkel felszerelt Cantina San Donaci elkötelezettsége az elmúlt években a termelési lánc minden aspektusának minőségi növelésére összpontosult. Az agronómusok munkája arra irányul, hogy az ültetendő fajtaválasztástól és a nemesítési technikától kezdve nyomon kövessék a közreműködő tagokat, tanácsot adva, irányítva őket a metszés és agronómiai gyakorlatok terén. Csak egészséges és minőségi szőlő adhat minőségi bort: ennek alapján a Cantina San Donaci a beérkező szőlő gondos elemzésével és a beszállított szőlő minőségével arányos haszonelosztással jutalmazza tagjai munkáját.

- Szőlőültetvényeink -

A társaság tagjainak ingatlanai mind Salice Salentino történelmi övezetében, a legalkalmasabb területeken találhatóak, mintegy 320 hektáros területen, rendkívül sokféle talajjal és mikroklímával. Éppen ezeknek a mikrozónáknak a legjobb kifejeződése érdekében külön készítjük a borokat a legfontosabb dűlők szőlőit, így érjük el palackozott borunk minőségét tekintve jobb eredményt. A szőlőültetvényeket meszes-agyagos teraszokon művelik, amelyek jól alkalmazkodnak a forró és száraz éghajlathoz.

Az öntözés rendelkezésre állásától és az előállítandó bor fajtájától függően különböző termesztési formákat alkalmazhatunk különböző terjeszkedési fokozatokban (kis fák és rétesek) hosszú és rövid metszéssel egyaránt.

Természetesen a cég elkötelezett a nagyon ősi eredetű pugliai facsemete megóvása mellett. Ez egy olyan termesztési forma, amely erősen kapcsolódik a mediterrán régiók szőlőtermesztési hagyományaihoz, és a növény visszafogott fejlődése és korlátozott rügyterhelés jellemzi, amelyek a hagyományos szőlőfajtákhoz képest egyértelműen jobb minőségű szőlőt eredményeznek.

- A szőlők -

 

A Cantina San Donaci kizárólag dűlőinek őshonos szőlőjét borítja: a három történelmi szőlővel, a Negroamaro-val, a Primitivo-val és a Malvasia Nerával együtt kisebb mennyiségben más fajtákat is használnak, mint a Malvasia Bianca, Chardonnay, Bombino, Trebbiano stb.

A Negroamaroról úgy tartják, hogy a tannin- és színezőanyagok szempontjából a legfontosabb szőlő. Ismeretlen eredetű, a Jón-tenger térségében nagyon régóta elterjedt. Egyesek szerint a név a niuru maru nyelvjárási kifejezésből származik, amely a bor keserű ízét azonosítja. Bőséges és állandó termelést mutat. A meszes-agyagos talajokat kedveli; jól alkalmazkodik a forró és száraz éghajlathoz. Az ebből a szőlőből készült bor intenzív gránátvörös színű; kerek, keserű, száraz ízű.


- Galéria -



Termékeink


Rendezés: