Leírás és Paraméterek
A 2018-as évjárat extrém száraz és rövid vegetációs időszakkal zárult. A szőlő virágzás már május végére befejeződött, így a szüret időpontja is majdnem egy hónappal előbbre csúszott. Ezért a chardonnayt 2018-ban már szeptember 10-én, teljes érésben tudtuk szüretelni, kézi szürettel 15 kg-os ládákba. A Stefansbergből szüretelt chardonnayt bogyózást követően 2-3 órán át áztattuk, majd kíméletesen préseltük. A kipréselt mustot ülepítettük és az ülepített mustot leszínelve, fajélesztős beoltást követően fahordóba fejtettük és ott erjesztettük 20-22 C-on. A chardonnay 500, 300 és 225 l-es használt és új barrique hordókban erjedt, majd ugyanitt a finomseprő felkeverésével 11 hónapon át érlelődött. A chardonnayt a hordókból történő kifejtés és házasítás után 2019 augusztusában palackoztuk.
Alkohol tartalom | 14.0% |
Borvidék | Etyek-Budai |
Jelleg | Száraz |
Kiszerelés | 0.75l |
Ország | Magyarország |
Szőlőfajta | Chardonnay |