Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Bedin, Olaszország


Bedin - Asolo


Családi hagyomány

- Utazás generációkon keresztül -

A Velence és az Unesco világörökség részét képező Dolomitok között félúton található Colli Asolani - Asolo sima dombjai, amelyekről a pincészet is elnevezték - a természeti szépség, a kulturális örökség, valamint a kiváló ételek és vendéglátás egyedülálló kombinációja...

A Bedin több mint 70 éves borkészítési hagyományban gyökerezik, amelyet négy generáción át apáról fiúra adnak.

Történetünk több évtizedes mesterségbeli tudás, odaadás és földünk iránti szeretet egyike. Szeretünk úgy gondolni rá, mint egy folyamatos utazásra...

Első generáció

- Az eredet -

Történetünk 1948-ban kezdődik, amikor Giacomo Bedin megvásárolta a családi birtokot Cornudában: egy enyhe déli fekvésű lejtőn, amely a falu fő nevezetessége, a "Madonna della Rocca" kolostorra néz. Saját édesapja, Giovanni ihlette, aki a huszadik század elején szenvedélyes szőlőtenyésztő volt, első szőlőültetvényét saját termesztésű szőlővel telepítette be. Az volt az elképzelése, hogy egy finom bort készítsen, amelyet családjával és barátaival együtt élvezhet. Visszagondolva, ez volt az első lépése annak az utazásnak, amely még messzebbre visz minket...


Második generáció

- Az úttörő -

Néhány évtizeddel később fia, Giovanni a helyi bortermelők és nagykövetek úttörőjeként emelkedett ki azáltal, hogy segített létrehozni a "Mostra del Vino" Cornudán: egy borközpontú helyi fesztivált, amelynek egyre növekvő népszerűsége népszerűsíti a bor és az élelmiszerek kiválóságát Colli Asolani és folyamatosan erősíti a kapcsolatot a termelők között. Az évek során Giovanni több szőlőt ültetett több különálló helyen a Colli Asolani déli fekvésű lejtői mentén, és gondoskodott arról, hogy fiai valódi elkötelezettséggel nőjenek fel a családi szőlőültetvény iránt.

Harmadik generáció

- A Fókusz -

A következő nemzedék átvette a vezetést, Bedin részesedést szerzett a ma világszínvonalú olasz DOCG borvidéken. Bár köztudott volt, hogy lehet jó borokat készíteni, Enrico és testvérei, Denis és Damiano úgy érezték, hogy a habzóborokban sokkal több lehetőség rejlik, és határozottan fogadtak a Glera szőlőre azáltal, hogy új szőlőültetvényekbe és borászati berendezésekbe ruháztak be annak érdekében, hogy a Prosecco a fő termelésünk legyen.


Negyedik generáció

- Jelen és Jövő -

Azóta a Bedin Prosecco nemzetközi elismertségre tett szert, rangos versenyeken díjakat nyert, és a világ több mint 30 országában megtalálta az utat az on-trade és off-trade terjesztéshez. Az üzletben immár negyedik generációval egy modern, terjeszkedő pincészetként tűnünk ki, amely folyamatosan elkötelezett a minőség javítása és az asoloi terroir, a hagyományok és az életmód lényegét megragadó finom habzóborok elkészítése iránt.A Colli Asolani panorámaút mentén több különálló helyen elhelyezkedő családi szőlőültetvényeink mintegy 90 hektáron terülnek el a pincészet 15 mérföldes körzetében. Glera és Pinot Grigio szőlőinket gondosan és odaadással termesztjük, hogy megőrizzük minőségüket egészen az üvegig. Idővel megerősítettük a kapcsolatot a hűséges helyi szőlőtermesztőkkel is, akikkel több évtizedes családi összetartozás és közös elképzelésünk van földünk megőrzéséről és a fenntarthatóságról.

A Prosecco-hoz kizárólag a birtokon termesztett és helyi forrásból származó szőlő használata kulcsfontosságú az ízprofil és az általános minőség egységességének biztosításához: ez a legértékesebb előny a kereskedelem és a fogyasztó számára egyaránt. Az Asolo Prosecco 2009-ben kapta meg a DOCG jelölést, és ez volt az első olyan elnevezés a területen, amely magában foglalta az Extra Brut kategóriát.

A közeli hegyek védelmet nyújtanak az erős szél ellen, a Colli Asolani lábánál fekvő szelíd déli fekvésű lejtői az elemek tökéletes találkozását kínálják a folyamatosan kiemelkedő minőségű szőlőtermesztéshez. A sok napsugárzás, a meleg nappalok és a hűvösebb éjszakák tökéletes érett gyümölcsöt, friss savat és kiváló ízkoncentrációt tesznek lehetővé. A dús, agyagos talaj ragyogó vízmegtartó képességgel rendelkezik, és gazdag állagú borokat ad. Ha habzóborokra alkalmazva, ez rendkívül krémes buborékokat eredményez, amelyek az Asolo Prosecco Superiore jellegzetes finomságát és eleganciáját adják


Colli Asolani

- Buborékok és azon túl... -

A Velence és az Unesco világörökség részét képező Dolomitok között félúton található Colli Asolani - Asolo sima dombjai, amelyekről a pincészet is elnevezték - a természeti szépség, a kulturális örökség, valamint a kiváló ételek és vendéglátás egyedülálló kombinációja. Az olasz költő, Giosuè Carducci „Száz távlat városának” nevezte el, és nemrégiben a „Borghi più belli d'Italia” listáján is szerepel. Asolo egy festői középkori falu, amelyet kastélya és a napfényes vidékre néző, római kori Rocca erőd ural. Caterina Cornaro ciprusi királynő, Eleonora Duse és Freya Stark otthona, ez a rejtett gyöngyszem sok figyelemre méltó művészt és értelmiségit vonzott az évszázadok során, mint például Robert Browning, Pietro Bembo, Antonio Canova, Andrea Palladio, Igor Strawinsky és Ernest Hemingway. A romantikus sikátorok és a békés kilátások varázsa elcsábította őket a régióban, és számtalan remekművel hagyták nyomot. Ma a látogatók élvezhetik ezeket a műalkotásokat, és még mindig belélegezhetik azt a hangulatot, amely inspirálta őket. A helyi, autentikus ételek, a nagyszerű borok és a nyugodt életmód fokozza az élményt, felejthetetlen utazást tesz lehetővé a kitaposott ösvényen.


- Galéria -



Termékeink


Rendezés: